Doelstelling

Bij New Generation hebben we een geweldige missie: we willen een nieuwe generatie christenen creëren die vol overtuiging kiezen voor Jezus in hun leven. En we doen dit op een moderne en dynamische manier, zonder ons te richten op een specifieke kerk of gemeente, maar puur op de Bijbel.

Al sinds 1968 organiseren we fantastische kampen voor kinderen, tieners en jongeren. 

Vroeger werden deze kampen geleid door Aat en Tamme Teitsma, maar sinds 1994 is de Stichting New Generation verantwoordelijk voor de organisatie.

Wat is ons doel? We willen samen met jou bouwen aan een stevig fundament van geloof in de Here Jezus. Tijdens onze kampen creëren we een omgeving waarin kinderen, tieners en jongeren op een speelse en boeiende manier hun geloof kunnen ontdekken en versterken. En dat is pas het begin! We willen hen helpen om dit fundament verder uit te bouwen in hun dagelijks leven.

Bij New Generation geloven we dat jij de toekomst bent. Samen gaan we op avontuur, leren we van de Bijbel en groeien we in ons geloof. Doe met ons mee en word onderdeel van de nieuwe generatie die Jezus volgt!

Ben jij er klaar voor? We zien je graag op onze kampen!

OVER HET KAMP

Welkom bij de geweldige tienerweek en tienerweekenden georganiseerd door Make a Choice kampen! Als je er al eens bent geweest, dan weet je precies waar we het over hebben. En als je nog nooit bent geweest, heb je echt iets gemist!

Wil jij ook gelijkgestemde jongeren ontmoeten? Ben je benieuwd naar hoe anderen dingen ervaren? In deze kampen krijg je volop de gelegenheid om nieuwe vriendschappen te sluiten en samen na te denken over Gods woord. Ben jij ook nieuwsgierig naar wat God in jouw leven wil doen? Je bent hier toch niet zomaar op deze wereld?

Tijdens de kampen zul je antwoorden vinden op talloze vragen door middel van Gods Woord. En weet je wat zo fijn is? Er zijn altijd groepsleiders die naar je willen luisteren en er voor je zijn.

Wil je mee?

Ben je tussen de 12 en 17 jaar oud en zit je op de middelbare school? Dan is dit kamp echt iets voor jou! Wacht niet te lang met je aanmelden, want de plekken zijn snel vol. En vergeet niet om je vrienden en vriendinnen enthousiast te maken, want samen gaan is natuurlijk nog veel leuker.

Is dat alles? 

Nee hoor, er is nog veel meer! Neem maar eens een kijkje naar de foto's en filmpjes. Elk jaar hebben we spetterende programma's waarin teamspirit en sportiviteit centraal staan. Voor de serieuzere momenten nodigen we speciale sprekers uit die jouw vragen willen beantwoorden en zich bezighouden met onderwerpen die jou bezighouden. En alsof dat nog niet genoeg is, verwelkomen we ook zendelingen die ons meenemen in hun avonturen met God in het buitenland.

En tussen alle activiteiten door? Gewoon samen plezier maken, samen zingen, samen praten, samen tafeltennissen of voetballen, of gewoon heerlijk relaxen. Tijdens de tienerweek is er ook een dag waarop we gaan zwemmen en een film gaan kijken.

Dus waar wacht je nog op? Dit wordt een onvergetelijke ervaring vol plezier, groei en nieuwe vriendschappen. Meld je snel aan, en maak je klaar voor een te gekke tijd! 

Locatie De Eskamp
Lemele - Overijssel

We maken gebruik van kampeerboerderij “De Eskamp”, +/- 7km ten zuiden van Ommen. Deze boerderij beschikt over voldoende ruimte voor diverse doeleinden en is gelegen in een prachtige omgeving met bossen, natuurgebieden etc. Het is een ideale omgeving om spannende en leuke activiteiten in te organiseren.

Slaapzalen
De jongens en meisjes slapen in aparte slaapzalen, waarbij er ook altijd iemand van de leiding op deze zaal aanwezig is. Zo kan uw tiener dus altijd een beroep doen op iemand van de leiding. Op de meeste zalen is ook een vaste wastafel aanwezig.

Hebben de ouders/verzorgers vragen?
Heb je nog vragen? Dan kun je persoonlijk contact opnemen met tienerkamp@makeachoice.nl

Onze leer garantie
Vraagt u als ouder zich af hoe we omgaan met geloof op kamp?
We garanderen dat we werken aan christelijke vorming op kamp. We bidden en danken bij alle maaltijden. Daarnaast kiezen we voor christelijke muziek bij het kampvuur. En er zijn themadagen met een bespreking van een christelijk thema.

Samen verantwoordelijk
Ook hebben de deelnemers gedurende de week te maken met corvee: in kleine groepjes doen we na het ontbijt, de lunch en het avondeten de afwas en we zorgen elke dag dat de douches en wc’s netjes blijven.

Adres
Lemelerweg 32
8148 PC Lemele

www.de-eskamp.nl

DATA & PRIJZEN

Make a Choice heeft in 2024 weer 3 te gekke kampen speciaal voor jou in petto! Een sprankelend voorjaarsweekend, een zinderende zomerweek en een bruisend najaarsweekend. We hebben plek voor 50 tieners. Vol is vol. 

Dus, zet de data alvast in je agenda en bereid je voor op een fantastische tijd vol avontuur, vriendschap en groei. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen op onze kampen!

Voorjaarsweekend (vol)
Vrijdagavond 15 t/m zondagmiddag 17 maart 2024 (week 11) =  €65,-

Zomerweek (vol)
Zaterdagavond 3 t/m vrijdagmiddag 9 augustus 2024 (week 32) = €150,-
(opmerking: In deze week vindt tegelijkertijd ook het kinderkamp plaats te Ommen. Geef je voor de zekerheid op als je mee wilt en je komt op de wachtlijst. Dit betekent dat als iemand anders niet meekan, jij een kans maakt). 

Najaarsweekend
Vrijdagavond  1 t/m zondagmiddag 3 november 2024. (week 44) = €65,-

(Prijzen onder voorbehoud)

Wat is bij de prijs inbegrepen
Het is all-in. Activiteiten, verblijf en maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen.

Aanmelden
Wil je mee voor het kamp? Klik op de pagina Aanmelden waar je de gegevens kunt vinden om rekening mee te houden. Geef bij de opmerkingen je voorkeur aan bij wie jij in de groep wilt zitten. Geen garanties, maar we doen ons best. Wij hopen jou (weer) te ontmoeten!

Laag inkomen en toch op kamp?

Met een laag inkomen blijft er vaak weinig geld over voor sport en culturele activiteiten, zoals een zwemabonnement voor de kinderen of een bezoek aan het theater. Ook het betalen van bijvoorbeeld een kamp kan een probleem zijn. Het Sport- en Cultuurfonds van uw gemeente waar u in woont kan u dan helpen. Als u moet rondkomen van een laag inkomen, kunt u hiervoor namelijk een korting of vergoeding krijgen. Wist u bijvoorbeeld dat u voor een schoolreis een vergoeding kunt krijgen? Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van uw gemeente. Ook kunt u contact opnemen met de afdeling Werk en Bijstand van uw gemeente.

Betalen
Na aanmelding voor het zomerkamp ontvangen we graag een aanbetaling van €35,-. En uiterlijk 2 weken voor de start van alle tienerkampen het (resterende) bedrag. 

Bankrekening:
NL20RABO0143569783

Ter name van
Stichting New Generation Ministries te Kampen

Onder vermelding van
‘tienerkamp’ en ‘naam tiener’

PROGRAMMA

Klaar voor een waanzinnig programma? We hebben zoveel te bieden dat het bijna niet op te sommen is, maar we zullen ons best doen om je een idee te geven van wat je te wachten staat. 

De dag begint met een inspirerende teamtalk. Samen met je groep start je de dag en bespreek je onderwerpen die jou bezighouden.

-'s Ochtends hebben we een te gekke tienerdienst. We gaan uit volle borst zingen, oefenen met de dagtekst en luisteren naar een jeugdspreker of een zendeling die jou zal inspireren.

-'s Middags is het tijd voor actie en ontspanning met sport & spel, zwemmen, zeskamp, creatieve middagen en nog veel meer coole activiteiten.

-'s Avonds staat er een gevarieerd programma voor je klaar. De ene avond verwelkomen we bijzondere zendelingen of organisaties die zich inzetten voor goede doelen, zoals Hart voor Haiti. Op een andere avond is het tijd voor een spetterende bonte avond waarin jij en je vrienden je talenten kunnen laten zien. Daarnaast hebben we filmavonden, praiseavonden en soms zelfs gezellige kampvuren waarbij we liedjes zingen en verhalen delen.

En dat is nog lang niet alles! We hebben nog zoveel meer in petto, maar we willen ook een beetje een verrassingseffect behouden. Laat je verrassen door alle avonturen, nieuwe vriendschappen en onvergetelijke momenten die op je wachten.

Dus, ben je klaar om de tijd van je leven te hebben? Schrijf je snel in en maak je klaar voor een week vol plezier, groei en onvergetelijke herinneringen!

MEDEWERKERS

De leukste begeleiding

Onze begeleiders zijn enthousiaste vrijwilligers vanaf 18 jaar. Veel van hen zijn als kind/tiener ook op kamp geweest en weten hoe leuk het is. Wat ze hier aan positiviteit mee gekregen hebben, geven ze graag door aan de tieners die nu op kamp gaan. Sommige begeleiden al meerdere jaren en hebben al veel ervaring, maar ook nieuwe begeleiders vinden elk jaar weer hun weg naar ons. Zij zetten zich in om de deelnemers van hun kamp een fantastische week te bezorgen!

We zijn voor deze kampen afhankelijk van vrijwilligers. Gelukkig zijn er een aantal mensen die vrijwel altijd bij de kampen helpen. Afgewisseld met nieuwe medewerkers hebben we altijd weer een gezellig team om mee te werken.

Gezocht
Lijkt het je leuk om mee te werken als groepsleider, in de keuken of in het muziekteam? Je bent voor veel tieners tot zegen en doet veel ervaring op op allerlei gebied. Bovendien zul je zien dat je ook zelf enorm gezegend wordt. Lijkt je dat wat? Neem dan contact op met de hoofdleiding van de kampen.

Referenties
We willen graag 2 referenties van een oudste of voorganger van de kerkelijk gemeente die je bezoekt. Daarvan hebben we hun adres, telefoon en e-mailadres nodig. Deze mag je naar ons toe mailen. Alvast bedankt!

 

elk jaar in beeld

FOTO'S VAN HET TIENERKAMP

Wil je de foto's bekijken van de afgelopen kampen, selecteer dan een van de volgende links. Het betreffende fotoalbum zal dan worden geopend in een nieuw venster. Veel plezier!

Contact

Heb je een vraag of wil je even contact met de leiding?
user

Contact

Bart & Diana Aardema 

Bart & Diana Aardema